Her Çocuk Bir Umut Projesi

Türkiye, bulunduğu coğrafi konum itibariyle uzun yıllardır göç alan bir ülkedir. Son yıllarda da özellikle Ortadoğuda yaşanan savaşlar, batı ülkelerine yönelik göçmen akımının çok olması ve bu sebeple Türkiye'nin bir geçiş ve yerleşim ülkesi olması Türkiye'ye göç eden kişi sayısını oldukça arttırmıştır. Göçler her durumda yerleşik kültürden ayrılma, yeni bir dil, yeni bir kültür, yeni bir ortamla karşılaşma olduğu için yeni sorunlar oluşmasına neden olmakta, bireyde uyum problemleri yaratmaktadır.

12.03.2019 31708

Kurumumuz tarafından hazırlanan "Her Çocuk Bir Umut" Projesiyle yabancı uyruklu öğrencilerin uyum sorunlarını azaltmak, toplumumuzun kültürel ve sosyal yaşantısını tanıtarak değerler eğitimimiz, toplumsal kurallarımız konusunda öğrenci ve velilerini bilgilendirmeyi amaçlamakla birlikte ev sahibi olan bizim çocuklarımızın da yabancı uyruklu öğrencileri daha yakından tanımaları ve onların uyum sürecini kolaylaştırmalarını amaçlamaktadır.

"Her Çocuk Bir Umut" Projesinde Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu proje ortağı olarak seçilmiş gerekli görüşmeler yapılarak proje içeriği hazırlanmıştır. Proje yabancı uyruklu öğrenciler ile öğrencilerimizden oluşan karma bir gruptur. Haftada iki gün ikişer saat planlanan değerler eğitimi, toplumsal kurallar konusunda bilgi verilmiş, Yaşlılar Haftasında Huzurevi ziyareti, Orman Haftasında Huzurevinde meyve ağacı dikimi

12-03-201912-03-201912-03-201912-03-201912-03-201912-03-201912-03-2019