Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü

Bölümümüzün faaliyetleri, 8 psikolojik danışman/rehber öğretmen tarafından gerçekleştirilmektedir.  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölümü; okul rehberlik ve psikolojik danışma, psikososyal destek, bireysel ve grupla psikolojik danışma ve rehberlik ile araştırma geliştirme olmak üzere dört hizmet alanından oluşur.

31.12.2015 5418

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölümü, eğitim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi için rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile gerekli koordinasyonu sağlar ve müşavirlik hizmetini sunar.

Kuruma psikolojik destek talebi ile doğrudan başvuran bireylere ya da okullar tarafından yönlendirilen öğrenci ve velilerine bireysel ve grupla psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerini sunar. İhtiyaç hâlinde bireyi tanıma tekniklerini uygular, tarama ve tanılama amacıyla psikolojik ölçme araçlarını kullanır ve gerekli kişilere konu hakkında geri bildirimde bulunur. Öğrencilere, ailelere, öğretmenlere yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin broşür, bülten, dergi, kitapçık gibi yayınlar, psikoeğitim programları, grup rehberlik etkinlikleri ile eğitim içerikleri hazırlar. Bireyin ilgi, yetenek, kişilik özellikleri ve mesleki değerleri açısından kendini tanıması, seçeneklerini fark etmesi, kariyer kararı vermesi gibi konularda kariyer gelişim sürecini desteklemek amacıyla kariyer danışmanlığı hizmeti sunar. Tercih dönemlerinde tercih danışmanlığı hizmeti verir.

Çocuğunuzun; ders çalışma, sınav kaygısı, öfke kontrolü, stresle baş etme, okula uyum, teknoloji bağımlılığı, aile ve arkadaş ilişkileri vb. konularda desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız rehberlik ve araştırma merkezlerine başvurabilirsiniz.